Tel.: 0522 - 252 000

Nationale parken & reservaten

Zuidelijk Afrika bied u van de werelds meest bekende en beste nationale parken en wild reservaten. Met enkele tientallen aan nationale parken, wildreservaten en natuurgebieden in Zuid-Afrika alleen plus parken als Etosha, Sesriem, Chobe, Okavango Delta in Namibië en Botswana is de keuze zeer groot en gevarieerd! Hieronder treft u enkele van de meest bijzondere parken en reservaten aan.

Welke activiteiten of kosten zijn ingesloten? Wanneer er binnen een Nationale park of wild reservaat overnacht wordt, word waar mogelijk de entreegelden en gewenste gegidste wildritten (safari’s) ingesloten in onze prijs. Andere activiteiten, excursies en dag toeren boeken wij graag in overleg met u bij tegen het lokaal te betalen tarief. Als erkent agent voor meeste nationale parken en wildreservaten (SAN Parks -South Africa National Parks, KZN Wildlife, NWR -Namibia Wildlife Resorts, Botswana wildreservaten en parken etc.) beschikken wij over veel contacten een wijde kennis. Hierdoor zijn wij in staat behalve wild ritten (safari’s) ook andere activiteiten zoals natuur wandelingen met ranger vooraf te boeken. Meer weten? Mail of bel ons gerust voor uitgebreide informatie! 

Addo National Park

Diep binnen de schaduwen van het dichte bosveld vallei van het Sundays River gebied van de Oostelijke Kaap ligt het Addo Nationale Olifant Park. Hier worden de avonden onderbroken door het schelle gehuil van hyena’s, en de ochtenden worden aangekondigd door het geroep van de francolin’s. Beschermd door de vervolging in het verleden, kunnen de olifanten zich in alle rust vermenigvuldigen.

Lees meer over Addo National Park

Addo National Park

Augrabies Falls National Park

Zelden treft u een meer imposante uitzicht en omgeving dan de Augrabies Falls National Park. Geniet van de prachtige waterval (vooral als het rivier in vloed is) en ontdek waarom de lokale Bosjesmensen het, het plaats van veel geraas ‘Aukoeribis’ noemden.

Lees meer over Augrabies Falls National Park

Augrabies Falls National Park

Golden Gate Highlands National Park

Golden Gate Nationale Park is prachtig gelegen in de voetheuvels van de Malutiberg (Drakensberg) van oost Vrystaat. Het naam is afgeleid van de bijzondere formatie en kleuren van het zandsteen bij zonsondergang.

Lees meer over Golden Gate Highlands National Park

Golden Gate Highlands National Park

Grootbos Nature Reserve

“Nieuwe gasten!” word er vaak vrolijk geroepen bij Grootbos. Met een hartelijke begroeting en met een glaasje echte Zuid-Afrikaanse “vonkelwijn” laten zij nieuwe gasten gelijk thuis voelen.

Lees meer over Grootbos Nature Reserve

Grootbos Nature Reserve

Karoo National Park

Tegen het einde van de dag als het felblauwe hemel begint zachter te worden en het temperatuur begint te dalen komt de wondermooie pastel kleuren helemaal tot hun recht. Na zonsondergang ziet u een sterrenhemel die zelden elders kan word geëvenaard.

Lees meer over Karoo National Park

Karoo National Park

Kgalagadi Transfrontier Park Zuid-Afrika

Ontdek de ongerepte schoonheid van de Kalahari waar kudden springbok, gemsbok en gnoe tussen de rode zand duinen aan het grazen zijn. Dit park is één van de meest ongerepte stukjes natuur in de wereld en u treft hier u veel meer wild dan er verwacht word van een half woestijn!

Lees meer over Kgalagadi Transfrontier Park Zuid-Afrika

Kruger National Park

Het Kruger Nationaal Park wordt vaak als een van de
grootste en meest beroemde natuurgebieden in de wereld aangeduid. Een reservaat vol met buffels, olifanten, leeuwen en andere leden van de ‘Big Five’.

Lees meer over Kruger National Park

 Kruger National Park

Mountain Zebra National Park

De rotsachtige heuvels en uitgestrekte vlakten van de Karoo worden hier werkelijk prachtig weer gegeven. Geniet en kom tot rust in dit uniek landschap en prachtig gebied van de Cape Mountain Zebra.

Lees meer over Mountain Zebra National Park

Mountain Zebra National Park

Pilanesberg Wild Reservaat

Pilanesberg Game Reserve ligt in de Bojanala Regio van de North West Provincie. Gelegen in een krater van een uitgedoofde vulkaan is dit park een van de mooiste in Zuid-Afrika. Ideaal om malaria vrij de Big 5 te zien. Ook mogelijk als dag toer vanuit Pretoria.

Lees meer over Pilanesberg Wild Reservaat

Pilanesberg Wild Reservaat

St Lucia & iSimangaliso Wetland Park

St. Lucia Estuaria is de poort aan de Oostelijke Kust van St. Lucia meer. Het gebied bevat het hoogst vegetatieve duinen in de wereld, de uitgebreide en diverse moeraslandsystemen, evenals de kustweiden met een bijbehorende fauna die de hoogste dichtheid van Afrika van gemeenschappelijke reedbuck omvat.

Lees meer over St Lucia & iSimangaliso Wetland Park

St Lucia & iSimangaliso Wetland Park

Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma is de plaats waar met een dramatisch landschap en een wilde kust de machtige Indische oceaan de kust van Zuid-Afrika ontmoet. Het gematigde regenwoud en groene begroeiing getuig van deze plaats van veel water zoals het door de eerste bewoners van dit gebied genoemd werd.

Lees meer over Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park

Madikwe wild reservaat

Madikwe Game Reserve is tegen de Botswana grens net onder Gabarone gelegen en op ongeveer 3 uren rijden vanaf Pretoria of Johannesburg. Malaria vrij en met meer dan alleen de big 5 is dit één van de meer exclusieve safari bestemmingen in Zuid-Afrika. Met verschillende meestal luxe lodges is een bezoek aan dit reservaat altijd een bijzondere ervaring.

Lees meer over Madikwe wild reservaat

Madikwe wild reservaat

Etosha National Park

Etosha, het meest bekende natuurgebied van Namibië en een echte toeristische trekpleister. Het is ook als één van de grootste wild reservaten in Afrika bijzonder en boeiend met een heel afwisselende landschap.

Lees meer over Etosha National Park

Etosha National Park

Mudumu National Park

Dit park is alleen te bezoeken vanaf Lodges in de buurt en zit vaak bij het verblijf inbegrepen. Meestal gebeurt safari's of wildritten met een 4X4 of per boot.

Lees meer over Mudumu National Park

Mudumu National Park

Namib Naukluft Park

Namib Naukluft Nationale Park is een ecologische reserve en onderdeel van het Namib woestijn in Zuid Westelijk Afrika. Het is hoogstwaarschijnlijk de oudste woestijn ter aarde en ook de grootse wild reservaat in Afrika met een zeer grote verscheidenheid aan leven.

Lees meer over Namib Naukluft Park

Namib Naukluft Park

Visrivier Canyon

De Fish River canyon, gelegen langs de lagere regionen van de Fish River, is één van de indrukwekkendste natuurlijke schoonheden in het zuidelijke deel van Namibië.

Lees meer over Visrivier Canyon

Visrivier Canyon

Waterberg Plateau Park

Het Waterberg park is ca. 280 km noord vanaf Windhoek. Het is zijn naam te danken aan het verschillende water bronnen aan de voet van dit berg. Door dit water is de directe omgeving altijd groen vaak in tegenstelling tot de omgeving.

Lees meer over Waterberg Plateau Park

Waterberg Plateau Park

Central Kalahari wild reservaat

Groter dan Denemarken of Zwitserland met ruim 52, 800 vierkante kilometer is dit in 1961 opgerichte natuurgebied de grootste wild reservaat in de wereld.

Lees meer over Central Kalahari wild reservaat

Central Kalahari wild reservaat

Chobe National Park

De Chobe Nationale Park is de op één na grootst natuurgebied van Botswana en met ruim 10,500 vierkante kilometer bied een uitbundig hoeveelheid aan wild. De hoge natuurlijke concentraties van wild biedt een safari ervaring die u jaren na dien zal herinneren.

Lees meer over Chobe National Park

Chobe National Park

Kgalagadi Transfrontier Park (Botswana)

Het eerste formeel erkende grensoverschrijdende beschermingsgebied in Afrika. Met een grens van Botswana en Zuid-Afrika dwars door het park heen is dit park op de 12de mei 2000 door de toenmalige presidenten geopend.

Lees meer over Kgalagadi Transfrontier Park (Botswana)

Kgalagadi Transfrontier Park (Botswana)

Makgadikgadi and Nxai Pan National Park

Ten westen van Gweta gaat de doorgaande weg dwars door de Makgadikgadi en Nxai Nationale park heen. De parken zijn in de 1970’s vlak na elkaar gesticht en vullen elkaar goed aan met de mogelijkheid van wild om te migreren wat het hele ecosysteem ten goede komt.

Lees meer over Makgadikgadi and Nxai Pan National Park

Makgadikgadi and Nxai Pan National Park

Moremi Game Reserve

Het nooit opdrogend Kavangorivier met zijn oorsprong in de hooglanden van Angola is de bron van de Okavango Delta in de Kalahari woestijn. Moremi wild reservaat maakt hier onderdeel van uit en is een prachtige oase voor flora en fauna.

Lees meer over Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve

Hlane

In de uitgestrekte vlakten van de “bosveld” in oostelijk Swaziland ligt dit koninkrijk z’n grootste natuurbeschermingsgebied. Met het grootste aantal wild is het gebrul van leeuwen vaak te horen na zonsondergang in de koele avond of vroege ochtend.

Lees meer over Hlane

Hlane

Mkhaya Game Reserve

Swaziland’s toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten. In het zuid oosten van Swaziland en in de hart van het “lageveld” ligt dit ongerepte wildernis. Hier word gewerkt aan het verzekeren van bedreigde soorten.

Lees meer over Mkhaya Game Reserve

Mkhaya Game Reserve

Mlilwane Wildlife Sanctuary

Mlilwane is het pionier van de Swaziland z’n beschermingsgebieden. Dit mooi gelegen reservaat ligt in de “Valley of Heaven” tussen Mbabane en Manzini.

Lees meer over Mlilwane Wildlife Sanctuary

Mlilwane Wildlife Sanctuary