Tel.: 0522 - 252 000

Familie reizen & op stap in Zuid-Afrika met kinderen

Meer dan 10 jaar ervaring in familie reizen en op stap in Zuid-Afrika met kinderen. Als geboren en getogen Zuid-Afrikanen verzorgen wij veilig, vertrouwde en unieke reizen naar Zuid-Afrika, Namibië & Botswana voor honderden reizigers per jaar! Ontwijk de massatoerisme en ontdekt u unieke plekjes die soms zelfs ook bij de plaatselijke bevolking minder of zelfs onbekend zijn!

Zuid-Afrika met kinderen

Lekkerbly kids 4

Op reis in Zuid-Afrika met kinderen: Iedere familie heeft zo unieke reiswensen en daarom heeft iedere zo zijn eigen unieke samenstelling veelal bepaald door...

1)      Verschillende ouderdom van de reizigers

2)      Samenstelling van de familie

3)      Reizen met peuters of baby’s

1) Ouderdomsverschillen
Door soms grote verschillen in ouderdom (bijv. grootouder en kleinkinderen) kan een reis al snel te veel worden voor de een en niet genoeg voor de ander. Ook de juiste accommodatie en vervoer is cruciaal voor een succesvolle afloop.

2) Familiesamenstelling
Of je met kleine kinderen en/of tieners op stap ga kan een uitdaging zijn. De juiste activiteiten, afwisseling en reistempo kan het verschil zijn tussen een leuke vakantie voor iedereen of een vervelende ervaring voor sommige.

3) Baby’s en peuters (kinderen onder 6 jaar)
Om met hele kleine kinderen op stap te gaan vergt goede planning. Wij weten precies waar en wat wel en niet kan bijvoorbeeld vermijden van malaria gebieden, kind/peuter vriendelijke lodges etc.

 familie reizen b

Uniek maatwerk voor families. Alle reizen die wij aan bieden zijn uniek afgestemd op de specifieke behoeften van iedere familie.  

Let op: Onze meest kindvriendelijke reizen worden aangegeven met een icoon maar deze zijn niet altijd voor hele kleine baby’s of peuters geschikt.

Klik hier voor een overzicht van alle Zuid-Afrika reizen 

Meer informatie over reizen naar Zuid-Afrika met kinderen.

Zuid-Afrika is een uitstekende land om met kinderen naar toe te reizen. Er zijn vele activiteiten waar kinderen aan kunnen mee doen en vele accommodaties hebben dan ook speciale safari’s gericht op kinderen. Het land is ook erg veilig en de mensen zijn heel vriendelijk. Let wel op, er zijn wel een aantal regels en formaliteiten waar u zich aan moet houden als u met uw kinderen naar Zuid-Afrika reist.

Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten met ingang van 26 mei 2014 aangescherpt. Een belangrijk onderdeel van deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een origineel geboorteakte van hun kind(eren). Het ministerie heeft de ingangsdatum van deze wetswijziging echter verschoven naar 1 juni 2015.

actieve vakantie 1b

Geboorteakte en veiligheid.

Volgens immigratiewet 6(12)(a) moeten ouders die met hun minderjarige kinderen willen reizen in het bezit zijn van een origineel geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld. Het betreft hier niet het gemeentelijke uittreksel, maar de officiële geboorteakte – vraag bij uw gemeente voor een internationale uittreksel. Deze wetswijziging is geïmplementeerd om de veiligheid voor kinderen te verhogen en gaat in op 1 juni 2015. Met dit initiatief hoopt Zuid-Afrika kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen.

De volledige regelgeving behelst de volgende eisen:

  • Ouders die met kinderen reizen hebben naast hun paspoorten en tickets, ook een origineel geboortecertificaat van het reizende kind(eren) bij zich;
  • Wanneer kinderen zonder hun ouders reizen – maar met een familielid, kennis of andere voogd of ‘toezichthouder’ – dan moeten zij een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toezeggen dat het kind toestemming heeft om te reizen, evenals kopieën van de paspoorten van de ouders of de wettelijke voogd van het reizende kind;
  • Wanneer slechts een van de ouders met het kind meereist, dan moet hij/zij naast het geldige geboortecertificaat een schriftelijke verklaring van de andere ouder hebben, die het kind toestemming geeft om te reizen;
  • Indien nodig een officieel bewijs dat deze alleenstaande ouder volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap over het reizende kind heeft, danwel een officiële overlijdensakte van de andere ouder van het kind.

Voor meer vragen en/of verder informatie raden wij u aan om contact op te nemen met de Ambassade van Zuid-Afrika in Den-Haag. Ambassade of kijk op mijnzuidafrika

Meer weten of heeft u nog vragen?

Bel of mail ons.

Tel: 0522 252 000 of e-mail naar:  info@lekkerbly.nl

Bent u echt alleen ‘s avonds of in het weekend bereikbaar?
Wij maken graag een afspraak om u terug te bellen wanneer het u beter uit komt!

U bent ook van harte welkom bij ons op kantoor, het Lekkerbly team staat voor u klaar.
Klik hier voor onze openingstijden en/of om een afspraak te maken.

Let op: Kostenberamingen en offertes zijn altijd gratis en zonder verdere verplichtingen.