Tel.: 0522 - 252 000

Accommodatie informatie

Het belang van goede overnachtingen. Alle door ons aangeboden accommodaties worden in de regel persoonlijk periodiek door één van onze team gekeurd! Daarom moeten accommodaties die wij aanbieden bij onze reizen minimaal aan een paar eisen voldoen zoals in principe nooit een badkamer en toilet delen met vreemden, schoon en rustig zijn, vriendelijke service en waar mogelijk kleinschalig zijn maar vooral het “lekker bly” gevoel van een beetje thuis voelen is belangrijk. Onze naam betekent tenslotte ‘goed vertoeven’ (lekker verblijven) in het Afrikaans.

Accommodaties Lekkerbly - Uitgebreide kennis en ervaring. Wij reizen geregeld naar verschillende delen van Zuidelijk Afrika om zo zelf op de hoogte te blijven van veranderingen, nieuwe accommodaties, dag toeren, activiteiten, bezienswaardigheden etc. Gezamenlijk legt onze team gemiddeld tussen de 15,000 en 25,000 km per jaar af! Elk jaar opnieuw stelt dit ons in staat honderden unieke routes samen te stellen met bijzondere accommodaties die unieke aansluiting geven aan de specifieke wensen van ieder klant!

Overzicht accommodatie voorbeelden

Algemeen:

Het belang van goede overnachtingen. Alle door ons aangeboden accommodaties worden in de regel persoonlijk periodiek door één van onze team gekeurd! Daarom moeten accommodaties die wij als regel aanbieden bij onze reizen minimaal aan een paar vereisten voldoen zoals altijd uw eigen badkamer en toilet, een goed bed, schoon en rustig met vriendelijke service. Ook een unieke ligging, Afrikaanse karakter, gezelligheid en een WiFi verbinding zijn belangrijke kwaliteiten!  Waar mogelijk bieden wij kleinschalig accommodaties met het “lekker bly” gevoel aan. Onze naam betekent tenslotte ‘goed vertoeven’ (lekker verblijven) in het Afrikaans.

Lekkerbly raad in de regel de kleinere, professionele, maar wel meer persoonlijk gerunde etablissementen aan zoals gastenhuizen, kleinere (safari) lodges en familie of boutique hotels (gemiddeld 3 tot 4 sterren standaard of gelijkwaardig). Ook bieden wij u een select aantal kleinschalige, exclusieve 5 sterren etablissementen aan die ook aan het typische Lekkerbly gevoel voldoen. De aangeboden accommodatie wordt doorgaans op basis van bed en ontbijt aangeboden. Indien gewenst of waar nauwelijks tot geen mogelijkheden bestaan om ’s avonds uit eten te gaan bieden wij u een accommodatie aan op basis van half pension. In het geval van ‘alleen de overnachting’ (self catering) is de accommodatie veelal een ‘zelfzorg’ huisje, bungalow of appartement compleet met kookvoorziening etc. In de Nationale Parken wordt in het algemeen ‘self catering’ aangeboden, voor wie niet zelf wilt koken of ontbijt wilt maken is er altijd een restaurant in de buurt. Wij bieden in de regel alleen accommodaties aan met en-suite badkamer en eigen toilet.

bundu21 lemoenfontein 2 lalibela4

Wij kennen de gastheer en/of gastvrouw van de door ons aangeboden typische “Lekkerbly” accommodaties vaak persoonlijk en werken soms al jaren samen. Alle door ons voorgestelde accommodaties worden in de regel door ons persoonlijk periodiek gekeurd. Een voor ons belangrijk criteria bij het beoordelen van accommodaties zijn – de persoonlijke en gezellige sfeer, ligging en hygiëne. Indien er “self catering” accommodatie aangeboden wordt gaan wij uit van het AA (automobiel club – ANWB – van Zuidelijk-Afrika) als richtlijn voor kwaliteit.

Beperkte beschikbaarheid. Aangezien voornamelijk veelal kleinere en persoonlijk gerunde etablissementen gebruikt wordt, worden voorlopige offertes aangeboden op basis van de plaats of het natuurreservaat waar overnacht gaat worden. Zodra we een door u goedgevonden reis hebben samengesteld wordt overgegaan tot het maken van een offerte waarbij we voorlopige besprekingen kunnen gaan maken. De offerte is daarom slechts een beperkte tijd geldig: voorlopige besprekingen kunnen beperkt vastgehouden worden. Voorlopige offertes en offertes zijn altijd gratis en zonder verdere verplichtingen.  Als laatste geldt: waarde voor geld staat bij ons voorop.

Wij bieden meer dan een boeking site! Met onze unieke kennis en contacten bieden wij een brede scala aan persoonlijk gekeurde kleinschalige unieke accommodaties aan i.c.m. uitgebreide assistentie en advies om een voor uw unieke wensen een mooie route tegen de juiste tempo gratis op maat te maken!

Ontwijk massatoerisme! Een deel van de taak tijdens onze uitgebreide reizen is het controleren van bestaande overnachtingen en zoeken naar nieuwe accommodaties. Zo hebben wij ook vanaf 2003 meer dan 1000 veelal unieke accommodaties bezocht. Hieruit bieden wij enkele honderden unieke overnachtingen in Zuid-Afrika, Namibië en Botswana aan die niet of weinig in de massatoerisme gebruikt worden en uitstekend bij kleinschalige maatwerk reizen passen.

Belangrijk is dat het schoon en netjes is met een goed bed en u altijd uw eigen badkamer en toilet heeft! Waar mogelijk is er een goede WiFi verbinding beschikbaar om zo in contact met uw familie en vrienden te blijven.

cleveland6 toshari2 chobe safari lodge 1

lizas5 kapama romantic sleepout olivegrove2

Een kort overzicht van de type accommodaties die wij bieden.

  • K – Kleinschalig tot 15 kamers. Gastenhuizen, (safari)lodges, guest farms, kleine familie hotels. Vaak uniek gelegen en/of bijzonder met gezellig opstelling en vaak persoonlijk door de eigenaar gerunde etablissementen met een uniek Afrikaans karakter! De grootste hoeveelheid van onze accommodaties zijn in deze klasse.
  • M – Middelgroot 10 tot 25 kamers. Gastenhuizen, (safari)lodges, guest farms, kleine familie en botique hotels. Niet standaard massatoerisme accommodatie maar net te groot om kleinschalig genoemd te worden. Hier zijn ook de unieke ligging, Afrikaanse karakter en gezelligheid belangrijke kwaliteiten. Meestal is de eigenaar persoonlijk betrokken of aanwezig.
  • L – Luxe. Boutique hotels, bijzondere gastenhuizen, (safari )lodges maar dan minimaal 5 ster ! Zoals bij 1 & 2 maar dan top luxe. Prijs wisselend maar in de regel goede waarde voor uw geld. Word vaak toegevoegd als hoogtepunt vooral bij safari of als laatste overnachting.
  • NP – Nationale parken. Van safaritenten, rondawels (ronde bungalowtjes) tot luxe lodges. In de regel bieden wij een “self catering” huisje, bungalow, rondawel of safaritent aan met eigen sanitair. Over het algemeen zijn de accommodaties in rustkampen gelegen (met waar nodige een hek om gevaarlijke dieren er uit te houden) die van enkele tot soms wel meer dan honderd eenheden per rustkamp aanbieden. Indien u als familie of groep vrienden op reis gaat, kan het voorkomen dat u met z’n allen één huisje deelt met aparte slaapkamers. De badkamer moet u dan soms wel delen met uw familie of vrienden groep. Indien u dit absoluut niet wilt dient u dit aan te geven: wij zorgen er dan voor dat ieder een eigen accommodatie en/of badkamer krijgt. De meeste rustkampen hebben een zwembad, kleine supermarkt/kampwinkel en vaak ook een restaurant waar ontbijt, lunch en diner aangeboden word.
  • G – Groot 25 kamers of meer. Kleinere hotels, grotere lodges soms van hotel/lodge ketens. Deze professionele etablissementen worden aangeboden waar er geen andere opties beschikbaar zijn. Vaak door andere touroperators gebruikte accommodaties die soms ook via een boeking sites aangeboden worden. Gewoon netjes maar niets bijzonder!

*Het belang van goede overnachtingen. Alle door ons aangeboden accommodaties worden in de regel persoonlijk periodiek door één van onze team gekeurd! Daarom moeten accommodaties die wij als regel aanbieden bij onze reizen minimaal aan een paar vereisten voldoen zoals altijd uw eigen badkamer en toilet, een goed bed, schoon en rustig met vriendelijke service. Ook een unieke ligging, Afrikaanse karakter, gezelligheid en een WiFi verbinding zijn belangrijke kwaliteiten!  Waar mogelijk bieden wij kleinschalig accommodaties met het “lekker bly” gevoel aan. Onze naam betekent tenslotte ‘goed vertoeven’ (lekker verblijven) in het Afrikaans.

Variatie. In een zeer veelzijdige en afwisselende regio heeft bijna elke accommodatie zijn eigen identiteit en uitstraling. Daar onze voorkeur uitgaat naar persoonlijk gerunde etablissementen werken wij waar mogelijk niet met grote onpersoonlijke hotels. Ook is er een grote verscheidenheid aan accommodaties: van zeer eenvoudig (zonder ontbijt) tot 5 sterren luxe. In principe treft u bij al onze accommodaties een zwembad aan en in enkele uitzonderlijke gevallen en daar waar het water schaars is kan dit ontbreken.

Beperkte beschikbaarheid. Aangezien voornamelijk veelal kleinere en persoonlijk gerunde etablissementen gebruikt wordt, worden kostenramingen aangeboden op basis van de plaats of het natuurreservaat waar overnacht gaat worden. Zodra we een door u goedgevonden reis hebben samengesteld wordt overgegaan tot het maken van een offerte waarbij we voorlopige besprekingen kunnen gaan maken. De offerte is daarom slechts een beperkte tijd geldig: voorlopige besprekingen kunnen beperkt vastgehouden worden. Kostenramingen en offertes zijn altijd gratis en zonder verdere verplichtingen.  Als laatste geldt: waarde voor geld staat bij ons voorop.

muchenje2 nata lodge1 Mooibly1

Wij bieden meer dan een boeking site! Met onze unieke kennis en contacten bieden wij een breed scala aan persoonlijk gekeurde kleinschalige unieke accommodaties i.c.m. uitgebreide assistentie en advies  om een voor uw unieke wensen een mooie route tegen de juiste tempo gratis op maat te maken!

Bed & Breakfast (bed en ontbijt) is een begrip dat vooral in Nederland vaak word geassocieerd met overnachten bij iemand thuis inclusief het delen van gerieven zoals badkamer en toilet.

B&B in Zuid-Afrika is een veel breder begrip!!

Behalve dat het aangeeft dat u op basis van een bed inclusief ontbijt overnacht houd het vaak in dat het een gastenhuis is dat persoonlijk door de eigenaar gerund word. Indien wij u een B&B aanbieden voldoet deze altijd aan *onze minimale vereisten (zie beneden) en ook aan lokale vereisten en wetgeving voor professionele overnachtingen! In onze selectie beschikken wij over verschillende accommodaties die niet of weinig in de massatoerisme gebruikt worden en uitstekend bij kleinschalige maatwerk reizen past.

*Alle door ons aangeboden accommodaties worden in de regel persoonlijk periodiek door één van onze team gekeurd! Daarom moeten accommodaties die wij als regel aanbieden bij onze reizen minimaal aan een paar vereisten voldoen zoals altijd uw eigen badkamer en toilet, een goed bed, schoon en rustig met vriendelijke service. Ook een unieke ligging, Afrikaanse karakter en gezelligheid en een WiFi verbinding zijn belangrijke kwaliteiten!  Waar mogelijk bieden wij kleinschalig accommodaties met het “lekker bly” gevoel aan. Onze naam betekent tenslotte ‘goed vertoeven’ (lekker verblijven) in het Afrikaans.

De Lekkerbly omschrijving van Bed and breakfast!

Kleinschalig en persoonlijk (vaak door eigenaar, die meestal ook in of bij de accommodatie verblijft) gerunde accommodaties met maximaal 10 kamers (altijd met eigen en-suite badkamer & toilet). De standaard kan wisselen van eenvoudig tot luxe. Meestal zijn maaltijden eenvoudig en ontbijt altijd ingesloten (diner soms mogelijk) Veel van onze B&B’s worden vaak door onze klanten als favoriet aangegeven!!

Budget of luxe?

Het is bijna altijd mogelijk om  iedere reiziger met een beperkt (maar realistisch) budget te helpen om een leuke en unieke maatwerk reis te maken. Voor reizigers die een boven gemiddelde standaard van luxe en aandacht verlangen kunnen wij eveneens een maatwerk reis aanbieden die moeilijk elders te evenaren is.

Wij bieden u meer dan een gewone boeking site! Met onze unieke kennis en contacten bieden wij een brede scala van persoonlijk gekeurde kleinschalige unieke accommodaties aan i.c.m. uitgebreide assistentie en advies om een voor uw unieke wensen een mooie route tegen de juiste tempo gratis op maat te maken!

Zou u meer willen zien van de door ons aanbevolen accommodaties, klik hier

cleveland6 toshari2 chobe safari lodge 1